Saturday 17 July 2010

Flitig fredag

Igår var det äntligen litet svalare, dvs det blåste sådär lagom. Så vi var väldigt flitiga och städade ur lekstugan, som nog varit i det närmaste orörd de senaste 5-10 åren. Till och med skorstenen kom på plats! Spisen är dock ännu inte testad.

Och vi städade runt lekstugan också, mängder med skräpiga träd och skuggande kvistar kapades (OCH släpades bort).
Sedan dök syster upp, och i väntan på att vinden skulle mojna fixade hon trastnäten, band upp jordgubbarna (de skall tydligtvis inte få ligga på marken; varför heter de då jordgubbar?), intensiv-vattnade diverse rabatter och slät upp mängder med förgätmigej i hopp om att fjolårsvallmon ännu skulle finnas levande där nånstans under, för att sedan gå lös på diverse schersminer och äppelträdet med sekatör och trädsax.

Idag på morgonen lyckades C lossa lekstugu-flaggstångens lina (den hoppade ur sitt hjul nångång 1992-1995) och hissa den rödgula vimpeln. Som snart fastnade i en död gren på ett av de träd vi inte tagit ner. Nå, också den saken lyckades C fixa, medelst en båtshake.
Själv har jag fått bortfört nästan allt som syster klippte av och slät bort igår.

Och så har vi förstås simmat. Nånting mystiskt som ger lindriga nässel-sting finns nånstans (min tippning är antingen badtrappan eller någon vattenväxt) vid/i närheten av bryggan. Först trodde jag det var en manet som brännt mig på armen, men någon dag senare märkte C (flera timmar efter senaste doppet) att han fått liknande symptom och små utslag kring armbågen. Enligt finska wikipedia existerar det ett par arter koloni-levande nässeldjur, tyvärr har jag inte lyckats hitta mer info om dem (än).

No comments: