Sunday, 18 July 2010

Sömnig söndag

(Ibland är alliteration bara oemotståndligt.)

Hrmpff, klockan åtta på morgonen såg det ut att bli en lika solig dag som igår och i förrgår, jag skulle bara sova en kvaaart till. Halv tolv var det alls inte soligt mer. Grått och litet regntungt istället. Av diverse väderkartor och -prognoser gissar jag att det första regnet kommer att infalla nångång mellan tre och fem i eftermiddag.

Så dagens program är att a) förbereda inför regnet, och b) äntligen tända en brasa och elda upp allt skräp som samlats den senaste veckan.
a) är mestadels gjort: den smutsiga tunnan är tömd (medelst sprutkanna, skulle tippa på att den rymmer sådär 200-230 liter) , vattnet i den utspritt över terassen och "gräsmattan", och tunnan är flyttad till (förhoppningsvis) optimal plats. Återstår att ta in alla dynor från gungan.
b) tänker jag inte börja med förrän regn och sjunkande temperatur jagar in mig i stugan. Det är helt otroligt hur mycket pappers- och papp-skräp som samlas under bara litet på en vecka. Måste nog till en ordentlig brasa för att få allt det uppbrännt ordentligt.


1 comment:

Anonymous said...

Tydligen ViloVecka eftersom intet hörts.
Imbo