Sunday, 29 August 2010

Fart- och motorsport blir nog aldrig olaglig

Den tanken infann sig efter att jag förtöjt Bustern. Det är något berusande i fart och kraft.
För mig som är otroligt ovan (inte kört båt sedan ifjol, och då också bara en gång (eller var det bara en halv?)) kändes vågorna och blåsten (9-10 m/s) litet i överkant, isynnerhet när det var rak medvind, men obehagligt skulle nog vara att ta i. Blev nästan inte ens våt.
Bustern betedde sig mycket bra, inget motorstrul. Något lätt ovant ljud/hicka under första minuten, men sedan precis som jag antar att den skall bete sig. Litet långsammare reagerar den ju på gas än man skulle föredra (kanske det tar en-två sekunder istället för en halv, typ), men det tar ju inte länge att vänja sig vid det.
På grund av vågorna, vinden och den allmänna osäkerheten gasade jag på för fullt först sista lilla biten efter kanalen. Ensam i båten, och i lä, så är den snabb. Litet för snabb egentligen. Åtminstone för mig, känns som om man i den farten inte riktigt skulle ha tid att reagera om något skulle dyka upp.
Nå, trots måttlig fart och allmän försiktighet så tog resan från Spjutsunds brygga, runt hela Kitö, till Pörtbacka 27-28 minuter.

Förutom dagens utfärd (& gårdagens, se nedan) så har här mest sorterats och flyttats ved. Urgammal, blöt och bitvis murken skräpved från bakom bastun upp i vedboden. Vet inte exakt hur många skottkärror fulla - kanske fem, kanske tio. Ynkligt litet ser det ut i vedboden, och ännu ynkligare nere vid bastun. Men alltid något.

Utöver vedflytten så har C roat sig med långa promenader. Tyvärr fanns det inga blåsplåster (aka compeed) i husets apotek, så på lördag blev det istället utfärd per bil. Kitövägen ända till bron över kanalen utforskades.
Svartbäck Segelsällskaps Paviljong såg tyvärr inte så inbjudande ut för eftermiddagskaffe, men istället hittade vi Box B&B Handelsmans Café högre upp på land istället. Goda wienerbröd.

Husliga sysslor som avklarats: tömt öppna spisen på aska (inkl. lätt dammsugning runt omkring) och litet lätt disk.
Nöjen: Stickning (A), bränna mönster i trä medelst ny fin "glödkolv" (impulsköp på Lidl) (C), läsning (mest C), dokumentärer om flygolyckor (A&C).

2 comments:

Koko said...

Vrooom! ;-)

Glödkolv är jättekul leksak:-) Förresten så har jag haft möte&föreläsning och kommit en god bit på min scarf:-D

Jag hade lite funderat på att titta förbi idag, men tji - vaknade med värk i kroppen, lite stegring, snuva osv. och har ägnat hela dagen åt att sova i stället - åt "lunch" kl. 17.30.

Anonymous said...

Kommer ni hitöver med bil så kan ni få fylla bakluckan med lämpliga motionsvedkubbar... Gammelmoran