Sunday, 19 September 2010

200 liter vatten

eller i alla fall minst 150 liter. Alltså 15-20 ämbare. Tömda ur Bustern. Medelst extremt besvärlig pump och nämnda 10 liters hink. Bilgepumpen behöver fixas till nästa år - detta är INTE roligt. Mest för att dessa vattenmassor gömmer sig nere i kölen, och dit når man inte riktig med hink, möjligen med ett litet öskar. Men också för att handpumpen är så förbannat usel, främst slangen som är onödigt styv och vill sprätta iväg hit och dit, och dessutom är den alldeles för kort; ensam är det helt omöjligt att pumpa ut vattnet direkt överbord (därav ämbaret).

I den hårda blåsten (igår kväll antar jag) hade Bustern också flyttat sig en hel del närmare bryggan - akterlinan hade glidit runt sin knape. Inga skråmor syntes dock på varken bryggan eller båten - snarare så låg den väldigt nätt med sidan mot, precis som om man med avsikt lagt den så för att göra det lättare att lasta hundar, småbarn, invalider och mycket grejer.

Nu torde akterlinan vara mindre glid-benägen, men jag funderar nog på om det vore en idé att lägga båten mellan bojen och bryggan istället.


2 comments:

Anonymous said...

menar man kölsvin

Tona Aspsusa said...

Mja - kan man kalla det kölsvin i en så flatbottnad båt som en Buster? Tog litet emot att skriva det, men rent tekniskt så kunde man säkert kalla det utrymmet kölsvin.