Saturday, 18 September 2010

Dagens föresats avklarad

Och klockan är inte ens två!

Nu var föresatsen visserligen extremt blygsam: få eld i köksspisen. Men icke desto mindre så har det inte blivit gjort under hela sommaren, på grund av allt skräp som samlats på den kalla hällen (stor och fin avställningsyta som den är). Med något litet undantag står pryttlarna nu och skräpar på andra ställen i köket istället. Här finns för mycket saker!

Morgondagens och måndagens föresatser är att fylla några sopsäckar med gamla kläder (VEMS är alla dessa enorma gummistövlar??? Alla som bedöms ha minsta små skavanker åker i soptunnan nu!), dåliga kastruller, slöa knivar, bra-att-ha-burkar och annat löst skrot.

Spisen brinner i alla fall fint nu. Inte minsta tillstymmelse till att röka in hade den heller. Med litet tur så får de närmast obegränsade mängderna av varmt vatten som den snart producerat mig att diska. Blir jag riktigt energisk kanske jag gör klyftpotatis i ugnen (potatisklyftor sätts i en plastpåse med några matskedar olja, salt och kanske ngn krydda - urgammal "broilerkrydda" går bra", knåd-blandas ordentligt. Rada potatisklyftorna på en plåt (+bakplåtspapper), vänta tills det ser färdigt ut. Ät med händerna ur ett gammalt kaffefilter av papper (helst dubbelt så överflödigt fett sugs upp)). Av någon anledning blir potatisen bättre i den ojämna och omöjliga-att-kalibrera vedugnen än i den fina varmlufts-finess ugnen i stan.

1 comment:

Koko said...

Vi åt klyftpotatis (eller eg ugnsgrönsaker) och ugnskorv till lunch:-) Min favoritkrydda är rosmarin.